Vellykket Østfoldseniormesterskap

Det var kommet noe kritikk til avviklingen av Østfold seniormesterskap på Askim golfbane. Det var tippet «nord og ned», og at ingen ville komme til det man karakteriserte som en dårlig bane. Men, kritikken burde stilne når man ser resultatet. Riktignok var ikke banen slik den burde være, men høy score tilsier at banen ikke var spesielt dårlig å spille på. Dessuten var deltakerantallet større enn noen tippet, Av de åtte ØSM som er arrangert siden 2010, er det bare tre år det har vært større deltakelse enn i Askim. I fjor var det 41 på Evje og året før 27 på Mørk, mens f.eks Gamle Fredrikstad bare hadde 26 spillere i 2014.

Meste som har vært til nå, er 75 spillere på Skjeberg i 2010.

Østfoldmestere 2018: Fra venstre vinner av klasse D, Gunnar Kigen fra Askim, vinner av klasse A, Mikael Wibrån fra Onsøy, vinner av dameklassen Lisbeth Hauger, Onsøy og vinner av klasse B, Vidar Rønning fra Skjeberg. Vi gratulerer vinnerne.

Arrangøren er både takknemlige og glade for responsen og den gode velviljen som ble vist i forbindelse med ØSM. Alt lå til rette for en kjempedag, og det ble det. Med 57 påmeldte spillere (54 som fullførte) gikk det forholdsvis smurt på banen. Noe venting ble det selvsagt, men det hadde også deltakerne regnet med.

Det var mange imponerende score. Vi kan ikke unnlate å nevne Gunnar Kigen (85 år) som slo 91 år gamle Erlend Rishovd fra Borregaard med noen slag i klasse D. Rishovd hadde rett før ØSM hole in one på hull 4 på Borregaard – 130 meter… så det står all respekt av veteranens golfspill! Det deltok seks spillere i C-klassen.

Gunnar fikk 65 slag netto, Erland 70, mens Bjørn Posti fra Askim ble nummer tre med 74 slag.

Årets vinner i dameklassen ble Lisbeth Hauger fra Onsøy. D-klassen hadde 10 deltakere. Lisbeth vant med netto 68 slag, ett slag under banens par. «Sølvet» gikk til Else Marie Myhrer Nyborg fra Askim, som fikk 71 slag, mens Anita Veum Sandtrø fra Moss og Rygge tok tredjeplassen med 75 slag, et resultat også både Toril Lynghaug Skoglunn fra Moss og Rygge, samt Wenche Teglborg fra Askim også fikk.

I B-klassen ble det også ganske så jevnt, bak vinner Vidar Rønning fra Skjeberg. Han var i en liten klasse for seg, og vant med 66 slag netto. Bjørn Skoglunn fra Moss og Rygge tok andreplassen med 69 slag, Vidar Aakvaag fra Gamle Fredrikstad tredjeplassen med 70 slag. Det deltok 31 spillere i denne klassen, hvor et kobbel med spillere hadde 71 slag eller noe dårligere… 😊

Årets Østfoldmester i klasse A, som spilte brutto slag, ble Mikael Wibrån fra Onsøy. Han fikk totalt +7, det vil si brutto 76 slag. Tor Heier fra Skjeberg ble nummer to med +9, og Håvard Bragstad fra Askim nummer tre med +11. Det deltok 10 spillere i A-klassen, hvor det var spillere fra 12,0 og under..

Vi takker for innsatsen, og håper at dere også neste år vil støtte opp om ØSM, hvor det nå enn vil bli arrangert!