Peter og Ingebjørg tok «golfer-kanna»

Peter Botterweg fra Mørk, var i det umulige hjørnet, da kampen om Årets Golfer ble avsluttet på Askim Golfbane, tirsdag 10.september. Peter ble nummer tre i turneringen med 38 poeng, og var med det fem poeng foran Arnfinn Grøtvedt og Jan Myhre fra Onsøy, totalt i kampen om å vinne trofeet.

Ingebjørg Kolstad, som ledet totalt sett før siste runde, fikk 29 poeng, og vant tilslutt dameklassen, to poeng foran Gunn Karly Jorid Skulstad fra Gamle Fredrikstad. Ingebjørg fikk 215 poeng og Gunn 213.

Gratulerer til alle som fikk premie, og til de to Mørk-spillerne, som altså gjorde rent bord. (Sluttresultatene ligger på vår resultatside på www.ostfoldseniorgolf.no

Dessverre ble det – nesten som Arbeiderpartiet – en solid tilbakegang i antall deltakere. Kun 30 spillere var med, men dette var da også kremen av golfere i Østfold. Askim-banen var i god stand, tross mye regn. Det ble kjørt biler på banen, og alle var fornøyd med at det ikke regnet under spillingen. For værmeldingen lovte opphold i Askim fra kl.1000, og værgudene var med oss…

Som sagt, veldig synd at så mange uteble når det var over 100 potensielle deltakere. …

I selve konkurransen ble det Magnus Søyland fra Askim som dro det lengste strået. Han gikk på 40 poeng og vant ikke bare klasse B, men også totalt sett klassene under ett. Men Askim hadde ikke bare Søyland denne dagen. Tor Arne Johansen gikk på 67 slag netto og vant klasse A – foran Arvid Løken fra Askim med 68. Freddy Gjøs ble nummer tre med 68, og konkurransen hadde seks spillere på par eller bedre.

Det skulle vel si mye om forholdene på Askim Golfbane på denne avslutningsdagen.

536 forskjellige golfere var med i dennesesongen på en av de ti banene i vår region. Det skulle si mye om potensiale i Østfold Senior Golf. Nå er det vinterpause, så får vi se hva 2020 bringer med seg av nye spilleformer og nye hcp-bestemmelser.

Takk for i år!

PS: Høstmøtet i ØSG avholdes på Huseby og Hankø, mandag 7.oktober kl.1100.