Moss og Rygge dominerte ØSM

Hele 85 golfere deltok i årets Østfoldseniormesterskap. Det må være noe av bortimot en rekord. Hele 35 av deltagerne representerte Moss og Rygge GK. Hjemmelaget fikk også to vinnere. Per Olav Gretland fra Borregaard vant kl.A med tre slag.

Det ble et maratonstevne på Evje, 10. september. Men gode og rutinerte arrangører klarte å få det hele i land. Tradisjonen tro skal det spilles shotgun i ØSM, men på grunn av smitteverntiltak etc valgte arrangøren å kjøre start fra tee 1 og tee 10 – allerede fra kl.0920. Da klokka var rundt 1700 på ettermiddagen var de fleste kommet i mål.

Det ble en tøff kamp om slagene i klasse A, hvor alle spilte brutto slag (scratch). 18 deltagere var med, og Per Olav Gretland fra Borregaard vant med tre slags margin til Finn Nergård fra Moss og Rygge med Brede Sveum fra samme klubb på samme antall slag, men litt høyere hcp. Denne klasse hadde 12,0 i hcp og lavere.

Jens Fredrik Elverhøy fra Skjeberg vant kl.B med 69 slag netto.

I klasse B ble det seier til Jens Fredrik Elverhøy fra Skjeberg med 69 slag. Han vant med tre slag foran Ola Bøe fra Onsøy og fire foran Oddvar Hjelvik fra Moss og Rygge. I denne klassen spilte alle med hcp fra 12,1 til 24,9 – netto slag. 47 spillere deltok i denne klassen, hvorav 21 fra hjemmeklubben.

Svein Mathisen fra Moss og Rygge GK vant kl.C i ØSM.

I klasse C ble det trippel Moss og Rygge GK. .Svein Mathisen vant med 72 slag, foran Steinar Dahl med 74 slag og Gunnar Listerud med 76 slag. Fire Moss og Rygge var av de åtte i klassen.

Toril Lynghaug Skoglunn fra Moss og Rygge GK har vunnet ØSM før. Nå ble det seier i dameklassen på hjemmebane.

I dameklassen tok også Moss og Rygge GK rent bord. Fem fra arrangørklubben var med, og besatte de fem første plassene. 12 damer deltok. Toril Lynghaug Skoglunn vant med 69 slag foran Jorunn Klock med 71 og Kathrine Veum med 71 slag.

Vi gratulerer alle som var med med innsatsen, og ikke minst Moss og Rygge GK for gjennomføringen.