Askim-turneringen ble vellykket

Det var knyttet stor spenning foran lagturneringen i Askim 30.juni. Meteorologisk Institutt varslet nemlig mye og heftige regnbyger hele dagen. Men hva skjedde? Jo, et par skurer ble det, men det meste av dagen var det strålende vær og hyggelige og blide spillere.

Soon var best denne gangen, lagmessig. De hadde fire jevne spillere, hvor Tore Petterson var best med 66 slag netto. Lasse Laran fulgte opp med 68, Petter Lund med 71 og Arne Andrew Bendigtsen med 72.

Klassevinnerne: Jan Myhre, Onsøy (kl.B), Ingebjørg Kolstad fra Mørk (kl.D) og Harald Annerud fra Skjeberg (Kl.A)n 72. Lagete endte på 277 slag netto, og var slaget foran Skjeberg, Deretter fulgte Mørk med 279 og Onsøy med 280. Når det gjelder «Order of Merit», er slagene omgjort til poeng. De kan sees under fanen lagresultater på våre nettsiden.

Hele åtte damer stilte til start i Askim. Det var også sjelden kost. Fjorårets totalvinner Ingebjørg Vold Kolstad fra Mørk viste igjen at hun har taket på Askim-banen, og gikk av med 72 slag netto. Askims egen Evelyn Bakke ble nummer to med 73, mens Kathrine Veum fra Moss&Rygge ble nummer tre med 74, for øvrig samme antall slag som Jorunn Lemjan fra Soon.

Klasse A ble vunnet av en mangeårig Askim-medlem, nå medlem i Skjeberg, Harald Aannerud. Harald fikk 68 slag netto. Torry Kristiansen fra samme lag ble nummer to med 69, og det samme resultatet fikk Hasse Dingstad fra Askim på tredjeplass.

Det var 26 deltakere i A-klassen, hvor «dårligste» spiller endte med 82 slag.

I klasse B var det Jan Myhre fra Onsøy som ble best. Jan endte på 65 slag, dagens desidert beste netto. Tore Petterson fra Soon ble nummer to med 66, samme antall slag som fjorårets «Årets Golfer», Peter Botterweg.

Tusen takk til alle som var med, og for den tålmodigheten som ble utvist. Tross alt to baller på hvert hull, og korona-scorekort, ble det en tøff oppgave for de to gode medhjelperne fra styret i Askim. Leder Anne Marit Holter og kasserer Lisbeth Sørum sto for inntastingen av alle de 70 scorekortene, noen lettleste, men mange vanskelige å tolke.

Og så sier vi som Jan Myhre, som i en tordentale etter turneringen ba deltakerne skjerpe seg når det gjelder å reparere nedslagsmerker.

LANG DAG: Det ble mange timer i Askim, men deltakerne ventet tålmodig. Været ble jo også supert denne dagen, tross dystre spådommer.