Mye nytt i 2023

Om kort tid starter sesongen for Østfold Senior Golf. Resultatsankingen starter 1.mai hos alle klubbene, Nytt i år er at den som står øverst på OOM-lista ved sesongslutt, vil bli kåret til Årets Golfer – både i herre- og dameklassen. Vi premierer de fem beste i hver av de to klassene. Deler av Årets Golfers «konsept» overføres til Østfoldseniormesterskap, som i år vil ha en kvalifisering for å delta.

Alt dette kan man lese i fanen Østfoldseniormesterskap og Årets Golfer.

Fri teevalg, ingen aldersgrense, nye hcp-klasse grenser og samme spillekonsept i alle turneringer. Dette er en konsekvens av at vi har fått en noe laber interesse i 2022, og tar konsekvensen av det. Klubbkontaktene – 10 i alt – ble på vårmøtet 14.april enige om følgende:

I alle klasser – også i Kl.A -lam man velge den tee som man er komfortable med. Ingen aldersgrense. Dette er i tråd med NGFs intensjoner om at spillerne skal spille der hvor det gir mest spilleglede. Resultatet vil uansett blir regulert av antall tildelte slag/slope.

I år spilles det i tre herreklasser med følgende hcp: Kl.A +8-17,9, Kl.B 18,0 til 24,9 og kl.C fra 25,0 til 36,0. Spillere med 36,1 og høyere, må delta i klasse C med hcp 36,0.

I dameklassen blir det en klasse der det er over tre påmeldte spillere. Ellers blir det klasse fra +8 til 36,0.

I ALLE klasser vil det i ØSG-turneringene blir spile slaggolf +5.

På grunn av restriksjoner fra departementet og NGF så blir det forandring i premiering i 2023: Vin er ikke lenger lovlig premie.

Det skal ikke være gavekort fra Vinmonopolet. Gavekort på 150.- 125.- og 100.-. Lagspillerne skal ha gavekort på 150.- Arrangerende lag bestemmer hvor gavekortene kan kjøpes.

Dette er i grove trekk utdrag fra spillekonseptet vårt, som kan leses i sin helhet under fanen «Retningslinjer ØSG 2023-25.

Vi åpner lagturneringene 25.mai på Onsøy. Da går det slag i slag til andre uka i september. I år blir det syv spillere på 18-hullsbanene og seks på 9-hullsbanene. Og i år vil fem på laget telle i lagkonkurransene.

Hyggelig at Huseby og Hankø er tilbake i ØSG. Vi ønsker dem velkommen tilbake.

 

 

Last Modified on 1 mai 2023
this article Mye nytt i 2023